Конкурс за детска рисунка “Гърция през моите очи”

Представителството на Гръцката фондация за култура, съвместно с Гръцката организация по туризъм в България, организират за втора поредна година конкурс за рисунка на тема: “Гърция през моите очи”.
Целта на конкурса е да даде възможност на децата и младежите от България да представят с помощта на багри и форми Гърция – земя на богове и титани, на мислители и олимпийци, земя на древни руини, средновековни крепости и манастири, на живописни заливи и кристално синьо, необятно море.

Регламент на конкурса:

Формат: Максималният размер на рисунките трябва да бъде 50/70 см.
Материали: бои, моливи, флумастери и други пособия за рисуване.

Възрастови ограничения:
I група: 7 – 9 години.
II група: 10 -13 години.
III група: 14 -17 години.

Срок за участие в конкурса: 5 април – 15 май 2010 г.

Рисунките следва да бъдат изпращани на адрес:
Гръцка фондация за култура
ул. “Георги Бенковски” №51
София 1202

Допълнителни условия:
– Всяка творба трябва да бъде придружена от следната информация: име на художника, възраст, пощенски и електронен адрес и телефон за контакти.
– Конкурсните творби не подлежат на връщане и Представителството на Гръцката фондация за култура и Гръцката организация по туризъм си запазват правото да ги публикуват с цел презентация на Гърция и популяризиране на конкурса.
– Конкурсни творби, които не отговарят на посочените в регламента изисквания няма да се журират.

Награден фонд

Наградният фонд на конкурса, предоставен с подкрепата на Гръцката организация по туризъм и с любезното съдействие на Туристическа агенция “Мели Турс – БГ”, включва три екскурзии за победителите и техните семейства до известни туристически дестинации в Гърция (о. Тасос, Метеора и о. Корфу). Представителството на Гръцката фондация за култура ще раздаде и много поощрителни награди.

Победителите в конкурса ще бъдат излъчени и наградени на тържеството по повод Деня на детето, което ще се състои на 2 юни 2010 г., а всички творби ще бъдат предоставени на вниманието на българската общественост в изложбената зала на Представителството на Гръцката фондация за култура в периода от 2 юни до 8 август 2010 г.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.